Altijd operationeel

Scrollen
scrollen

Het Psychiatrisch Centrum Menen is een modern psychiatrisch centrum, waarbij de patiënt centraal staat. Het PCM biedt zowel ambulante zorg, crisis- en acute opvang als behandeling op langere termijn aan volwassenen met een psychiatrische problematiek. Het centrum telt zo’n 144 bedden en 49 dagpatiënten. Een 300-tal medewerkers staan in voor de zorgen en ondersteunende diensten. Voor de IT werkt het PCM al jarenlang samen met denk IT. Billy Lagaisse en Glenn Dejonghe van de IT-dienst vertellen ons wat de recentste projecten waren en hoe zij de samenwerking ervaren.

Billy Lagaisse en Glenn Dejonghe, IT-dienst PCM
“denk IT geeft ons niet alleen advies,
ze luisteren ook echt naar onze noden”

“Tot voor een paar jaar was het wifinetwerk in het ziekenhuis eerder beperkt,” vertelt Billy. “In 2018-2019 hebben we samen met denk IT een volledig wifinetwerk uitgerold. Zij deden de nodige metingen voor de verschillende access points, zodat het signaal van het netwerk overal voldoende sterk en stabiel is. Op vandaag hebben we een performant gastnetwerk en intern wifinetwerk.”

Altijd operationeel

Ook in een ziekenhuiscontext is een betrouwbaar netwerk essentieel. Dankzij een upgrade, kan het PCM voortaan rekenen op een volledige redundantie. Billy legt uit: “denk IT heeft ons bijgestaan bij de vernieuwing van alle switchen, zowel de dataswitchen als de telefonieswitchen. Vroeger was het zo dat wanneer één switch uitviel, een deel van het ziekenhuis geen datanetwerk had. Nu is er een extra lus gelegd waardoor een bepaalde plek X in ons ziekenhuis verbonden blijft met het netwerk, zelfs als de switch van plek X uitvalt. En dat zorgt dan weer voor extra gemoedsrust bij de medewerkers.” 

WSUS: updaten of niet?

Het installeren en bijhouden van updates zorgt in heel wat bedrijven voor hoofdbrekens. Wie heeft de laatste update al geïnstalleerd? En wat als een update ervoor zorgt dat andere programma’s of systemen niet meer optimaal werken? denk IT begeleidde het PCM bij het opzetten van WSUS, wat staat voor Windows Server Update Services. Glenn legt uit hoe het werkt: “WSUS is eigenlijk een centrale server die helpt een overzicht te behouden van alle Windows updates. Dat zorgt ervoor dat geen enkel toestel vergeten wordt bij nieuwe updates en hotfixes. We kunnen er ook de updates mee beheren en indien nodig bepaalde updates tegenhouden. Want een update kan er ook toe leiden dat iets faalt in het systeem. Met WSUS kunnen we een volgende update afwachten en die dan pushen naar de verschillende pc’s in ons netwerk. Zo is iedereen altijd up-to-date en vermijden we storende bugs.”

Luisterbereidheid

In de samenwerking tussen denk IT en het PCM, appreciëren IT’ers Billy en Glenn “de vlotte service. Er wordt ook echt geluisterd naar onze wensen en noden. Zo hebben we onlangs een offerte gevraagd voor de vernieuwing van onze server en het backupsysteem. Toen hebben we gezegd dat we een andere voorkeur hadden dan wat zij voorstelden en ze hebben ons gevolgd. Ze geven ons dus zeer goed advies maar luisteren ook naar onze noden.”

Teamwerk

Ook de uitgebreide ondersteuning die Billy en Glenn als IT’ers krijgen, is volgens hen een meerwaarde. Van een IT-duo worden ze dankzij de samenwerking met denk IT een full force IT-team met alle nodige expertise en specialisaties. Billy: “We werken ook samen met denk IT voor het Pyschiatrisch Verzorgingstehuis in Rumbeke en voor de dienst Beschut Wonen in Menen. In beide gevallen hebben we samen met denk IT – als een volwaardig team – het volledige IT-verhaal opgezet. We kunnen op hen rekenen voor advies of als er problemen zijn die we zelf niet onder de knie hebben. denk IT staat ook in voor het advies en de levering van alle hardware.”