Microsoft 365 Copilot AI-assistent

Copilot voor Microsoft 365 nu ook voor kmo's

Copilot, AI, Microsoft 365, Office, MInD

Scrollen
scrollen

Microsoft breidt de toegankelijkheid van zijn virtuele assistent Copilot verder uit door een specifieke versie te introduceren die is gericht op kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's).

In november werd Copilot for Microsoft 365 geĆÆntroduceerd voor grote enterprise-organisaties, maar destijds moest een bedrijf minimaal 300 werkplekken licentiĆ«ren om van deze versie gebruik te kunnen maken. Nu stelt Microsoft Copilot beschikbaar voor bedrijven met een Microsoft 365 Business Premium- en Business Standard-abonnement, zonder de eerdere minimumvereisten.

AI voor de kmo

Kmo's kunnen nu profiteren van de voordelen van Copilot for Microsoft 365 voor een kostprijs van $30 per persoon per maand, zelfs als ze slechts 1 tot 299 werkplekken hebben. Hoewel de prijs in Amerikaanse dollars is vermeld, is het nog niet duidelijk of dit ook de prijs zal zijn in euro's voor Europese gebruikers.

Copilot in de Office-apps

Tot nu toe konden kleinere bedrijven Copilot al gebruiken via de zoekmachine Bing, waar Microsoft de AI-assistent eerder gratis beschikbaar stelde. Met de introductie van Copilot for Microsoft 365 wordt de toegang echter aanzienlijk uitgebreid. Gebruikers kunnen nu de assistent raadplegen binnen de traditionele productiviteitsapps zoals Word, Excel en Outlook, wat de ondersteuning bij taken zoals tekstschrijven, coderen en informatie opzoeken versnelt.

Nieuwe functies

Naast de uitbreiding naar kmo's introduceert Microsoft ook enkele nieuwe functies voor Copilot. Een opvallende functie is Copilot CPTs, waarmee gebruikers het gedrag van Copilot kunnen aanpassen, vooral handig voor onderwerpen waar een gebruiker veel mee bezig is, zoals fitness, reizen en koken. Microsoft biedt ook de mogelijkheid om later zelf Copilot GPTs te maken met behulp van de Copilot GPT Builder.

Een virtuele assistent voor onderweg

Een andere aankondiging is dat Copilot binnenkort beschikbaar zal zijn in de mobiele app van Microsoft 365 voor zowel Android- als iOS-gebruikers. Vanaf februari zullen gebruikers in staat zijn om de assistent te gebruiken via hun mobiele apparaten, waardoor de flexibiliteit en bruikbaarheid van Copilot verder toenemen voor professionals onderweg.

Play video

Met deze stappen zet Microsoft duidelijk in op het toegankelijk maken van de kracht van AI-toepassingen voor een breder scala aan bedrijven, waarbij kmo's nu kunnen profiteren van de verbeterde mogelijkheden van Copilot for Microsoft 365. 

Contacteer ons MInD-team om Copilot voor uw bedrijf op te zetten!