Microsoft 365 Copilot AI-assistent

Copilot AI voor Microsoft 365 nu beschikbaar (onder voorwaarden)

Copilot, AI, Microsoft 365, Office, MInD

Scrollen
scrollen

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat hun geavanceerde AI-assistent, genaamd Microsoft 365 Copilot, nu beschikbaar is voor zakelijke klanten. Deze langverwachte release stelt gebruikers in staat om de voordelen van AI-technologie te ervaren binnen de Office-applicaties, zij het met enkele voorwaarden.

Voor een select publiek 

Hoewel veel bedrijven enthousiast zijn over de mogelijkheden die Microsoft 365 Copilot biedt, is het niet direct voor iedereen toegankelijk. In eerste instantie dienen enterprise-klanten met een Microsoft 365 E5- of E3-licentie contact op te nemen met Microsoft om in aanmerking te komen. Bovendien vereist het gebruik van deze AI-tool een maandelijkse vergoeding van 30 dollar per gebruiker, met een minimum van 300 gebruikers. Hierdoor kunnen de kosten voor bedrijven snel oplopen tot maar liefst 9.000 dollar per maand, alleen al om de tool uit te proberen.

Alleen houders van E3 of E5-accounts kunnen momenteel Copilot voor Microsoft 365 verkrijgen, terwijl anderen geduld moeten hebben. Gebruikers met een Microsoft 365 E3-, E5-, Business Standard- of Business Premium-account kunnen echter direct beginnen met het gebruik van Bing Chat Enterprise.

Contacteer ons MInD-team voor advies over Copilot in uw omgeving.

Huidige beperkingen van de chatbot 

Op dit moment ondersteunt Microsoft 365 Copilot meerdere talen, waaronder Engels, Spaans, Japans, Frans, Duits, Portugees, Italiaans en vereenvoudigd Chinees. Andere talen, zoals Nederlands, traditioneel Chinees, Portugees (Portugal) en Oekraïens, zullen naar verwachting worden geïntroduceerd in de eerste helft van het komende jaar.

Gebruikers die momenteel toegang hebben tot de nieuwe AI-assistent, kunnen echter nog niet profiteren van alle functies. Zo is Copilot voor Excel nog in de preview-fase, is Copilot voor OneNote alleen beschikbaar op Windows, begint de preview van SharePoint Copilot pas deze maand, en staat de preview van Copilot voor OneDrive gepland voor december.

Beschikbare functies

Desondanks zijn er al tal van functies beschikbaar waar gebruikers direct mee aan de slag kunnen. Copilot is al geïntegreerd in:

Play video

Toekomstperspectieven zijn positief

Ondanks de initiële beperkingen, de prijs en de eisen voor een aanzienlijk aantal gebruikers, zijn de vooruitzichten voor 365 Copilot positief. Diverse bronnen voorspellen een veelbelovende toekomst voor Microsoft en zijn AI-assistent. Zo voorspelt het Amerikaanse mediabedrijf CNBC een jaarlijkse opbrengst van meer dan tien miljard dollar tegen 2026. Volgens advies- en onderzoeksbureau Forrester zullen alleen al in de Verenigde Staten 6,9 miljoen kenniswerkers 365 Copilot gebruiken in het komende jaar.