Bart

Microsoft 365 Business Consultant

Scrollen
scrollen

Ik heb 28 jaar voor dezelfde werkgever gewerkt als ergotherapeut en al van in het begin ben ik eigenlijk in de IT gerold. Iemand moest verantwoordelijk zijn voor de eerste computers die in de zorg gebruikt werden en als jongste, was ik de zogenaamde ‘Chinese vrijwilliger’. Maar ik heb het me nooit beklaagd want heel snel bleek dat zeer goed bij mij te passen. Door de jaren heen ben ik doorgegroeid van verantwoordelijke voor enkele pc’s naar het uitbouwen van netwerken, een serveromgeving opzetten, enz. Via zelfstudie en de toenmalige partners heb ik me daarin verdiept. Na 15 jaar ben ik doorgegroeid als algemeen directeur en in het management terechtgekomen. Ik zeg altijd dat ik dankzij IT in het management doorgegroeid ben. Niemand kent een organisatie of bedrijf beter dan de IT’ers. Ook op sectoraal niveau heb ik aan de IT-kar getrokken.

Corona was voor mij een keerpunt en een moment om mijn eigen loopbaan grondig te analyseren. Op de vraag wat me de meeste voldoening gaf en me het meest motiveerde in mijn werk, kwam ik al snel uit bij alles wat IT-gerelateerd was. Ik heb mijn ontslag ingediend zonder al een andere job te hebben en toen ik de vacature zag bij denk IT, heb ik niet getwijfeld.

Ook in de zorgsector had ik me al verdiept in Microsoft 365 en had ik verschillende organisaties begeleid om het optimaal toe te passen. Intussen kan ik wel stellen dat ik een specialist ter zake ben geworden en die kennis kan ik hier nu verder inzetten en uitdiepen. Mijn kennis van de zorgsector komt me ook goed van pas aangezien denk IT heel wat klanten heeft in die sector. Maar ik merk dat ik ook vrij makkelijk de transfer kan maken naar andere sectoren.

Al van bij het eerste contact heb ik denk IT als een zeer open-minded bedrijf ervaren.

De bedoeling is dat we naast de vier bestaande pijlers van denk IT – Infrastructuur, Servicedesk, Security en VoIP – ook gaan focussen op MInD, wat staat voor Modern workplace, Innovation & Development. Microsoft 365 is binnen de modern workplace de norm, maar wij willen verder gaan. Niet alleen het pakket aanbieden en installeren, we willen consultancy aanbieden om met organisaties op zoek te gaan hoe ze dat optimaal kunnen inzetten. We hebben daar een heel duidelijke visie over en willen bedrijven ondersteunen om Microsoft 365 te gebruiken om al hun systemen te laten spreken met elkaar en zo een datagedreven organisatie te worden.

Het is heel fijn werken hier. Ik kan mijn ervaring ten dienste stellen van denk IT om die afdeling uit te bouwen en ik kan mijn kennis inhoudelijk toepassen voor bedrijven omdat ik weet hoe management in mekaar zit. De samenwerking met de collega’s ervaar ik als zeer positief. Al van bij het eerste contact heb ik denk IT als een zeer open-minded bedrijf ervaren. Ik ben zeer dankbaar voor de kans die me gegeven werd en ik vind het enorm leuk om opnieuw dingen bij te leren. De diversiteit van sectoren waarvoor we werken, maakt het enorm boeiend voor mij.